Veelgestelde vragen over CoronaMelder

Apps en andere digitale middelen kunnen helpen om het coronavirus onder controle te houden en verspreiding tegen te gaan. Want als nieuwe besmettingen snel ontdekt worden, kunnen we voorkomen dat we ongemerkt het virus aan anderen doorgeven. Als u de app gebruikt, helpt u mee om de mensen in uw  omgeving te beschermen.  

De corona-app CoronaMelder stuurt u een bericht als u enige tijd dicht bij iemand in de buurt bent geweest die besmet is met het coronavirus. Wilt u weten of u ook besmet bent, dan kunt u zich bij klachten die lijken op corona laten testen. Zo voorkomt u dat u het virus onbewust op anderen overdraagt.

CoronaMelder vult het bron- en contactonderzoek van de GGD aan. De app waarschuwt mensen snel en gelijktijdig als ze in de buurt zijn geweest bij iemand die besmet is met het coronavirus. Zo krijgen ook onbekenden anoniem een waarschuwing als ze lang genoeg bij een besmet persoon in de buurt zijn geweest om misschien zelf besmet te raken. 

Het gebruik van CoronaMelder is vrijwillig. De app gebruikt geen persoonsgegevens of locatiegegevens. U hoeft geen persoonlijke gegevens in te voeren. Ook niet als u besmet bent met het coronavirus.