Corona en naar het theater, de bioscoop, het museum of een concert

U mag met een groep van maximaal 4 personen of 1 huishouden naar het theater, de bioscoop, het museum, de bibliotheek, een monument of een concert. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

Voor uw bezoek

Blijf in de buurt

Bezoek een theater, bioscoop, monument, museum, bibliotheek, monument of concertzaal bij u in de buurt. Door minder te reizen komen mensen op minder plekken. Zo zijn er minder sociale contactmomenten met anderen en kan het coronavirus zich minder snel verspreiden. 

Verplicht reserveren, vaste zitplaats en gezondheidscheck

U bent verplicht te reserveren voor een bezoek aan bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, een museum, bibliotheek, monument of concertzaal. Dit kan vooraf, maar ook aan de deur. U heeft een vaste zitplaats in een theater, bioscoop of concertzaal en mag niet van plek wisselen.

Bij de reservering of bij aankomst krijgt u een gezondheidscheck. Daarvoor beantwoordt u een aantal vragen, bijvoorbeeld of u koorts heeft.

Regels voor groepen

U mag met maximaal 4 personen of 1 huishouden ergens heen of samen iets doen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Bijvoorbeeld met 4 vrienden boven de 18 jaar naar het theater. Of met een gezin van 2 volwassenen en 3 kinderen van 16, 12 en 10 jaar naar de bioscoop.

Bekijk meer informatie over regels voor binnen en buiten.

Blijf thuis bij klachten

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u testen.

Tijdens uw bezoek

Houd 1,5 meter afstand

Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Komt u met mensen uit uw eigen huishouden? Dan hoeft u geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Draag een mondkapje

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen op openbare plekken. U draagt ook een mondkapje in bijvoorbeeld musea, monumenten, theaters en concertzalen wanneer u staat of loopt. Als u tijdens een voorstelling zit mag u het mondkapje afdoen.

Naast elkaar zitten

Als u uit hetzelfde huishouden komt mag u naast elkaar zitten in bijvoorbeeld het theater of de bioscoop. Komt u met mensen van buiten uw eigen huishouden? Bijvoorbeeld met 3 vrienden boven de 18 jaar? Dan mag u niet naast elkaar zitten als u daarbij geen 1,5 meter afstand van elkaar kunt houden.

Niet meezingen

U mag tijdens een concert of andere voorstelling met muziek niet meezingen. Dit om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Geen eten of drinken

Cafés en eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Ook die in het theater, de bioscoop, het museum of een concertzaal.

Extra coronaregels van de locatie

De culturele locatie waar u naar toe gaat kan eigen regels hebben. Soms moet u bijvoorbeeld uw handen schoonmaken met speciale gel. Luister altijd naar de aanwijzingen van het personeel.

Annulering voorstelling of concert

Kan een voorstelling of concert niet doorgaan door het coronavirus en heeft u al een kaartje gekocht? De organisatie waar u het ticket heeft gekocht zoekt naar een nieuwe datum. Daarbij blijft uw gekochte kaartje geldig.

Is een verplaatsing niet mogelijk of wordt de voorstelling of het concert definitief afgelast? Of kunt u niet op de nieuwe datum? Dan krijgt u een voucher met dezelfde waarde van de ticketprijs. Dit is inclusief servicekosten. Deze voucher kunt u later gebruiken. Als u geen voucher wilt, heeft u het recht om uw geld voor het ticket terug te vragen.

U krijgt informatie van de organisatie over een voucher of het terugbetalen van uw ticket.

Lees ook meer over vouchers na een annulering op Bewaarjeticket.nl.

Bekijk ook: