Reizen naar landen buiten Europa

U kunt reizen naar landen met een groen of geel reisadvies. Dat geldt ook voor landen buiten Europa. Bekijk voor vertrek de regels in het reisadvies. En houd er rekening mee dat u bij een (terug)reis naar Nederland moet voldoen aan de regels voor Nederland inreizen.

Voor vertrek reisadvies controleren

Bekijk in het reisadvies:

  • wat u moet regelen voor uw reis;
  • welke maatregelen er zijn in het land waar u naartoe gaat;
  • welke maatregelen er zijn als u weer terugreist naar Nederland. 

Sommige landen vragen om extra verklaringen of ingevulde formulieren. Neem geprinte exemplaren van uw coronabewijzen en andere documenten mee.

Regels bij vliegreizen

Zorg dat u de coronaregels voor vliegreizen kent. En informeer bij uw luchtvaartmaatschappij naar de eisen die zij hebben.

Regels bij internationale reizen per boot

Zorg dat u de coronaregels voor internationale bootreizen kent. En informeer bij uw vervoersmaatschappij naar de eisen die zij hebben.

Coronabewijs niet altijd in de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl

In de CoronaCheck-app en op CoronaCheck.nl kunt u een coronabewijs maken. Zoals een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. De CoronaCheck-app is ontwikkeld voor gebruik binnen Europa. Landen buiten Europa kunnen hun eigen eisen stellen. Kijk in het reisadvies wat de regels zijn op uw bestemming. En welke eisen gelden voor het coronabewijs. 

Vaccinatiebewijs: papieren bewijs via CoronaCheck of geel boekje

Voldoet u aan de eisen voor een vaccinatiebewijs? En reist u naar een land buiten Europa waar u CoronaCheck kunt gebruiken?  Maak een papieren coronabewijs op CoronaCheck.nl. Hierin staan dezelfde gegevens als in de QR-code. 

In het reisadvies leest u of u CoronaCheck, een vaccinatiebewijs of uw gele boekje kunt gebruiken voor uw reis.

Herstelbewijs

 Voldoet u aan de eisen voor een herstelbewijs? En reist u naar een land buiten Europa waar u CoronaCheck kunt gebruiken? Maak een papieren coronabewijs op CoronaCheck.nl. Hierin staan dezelfde gegevens als in de QR-code. 

In het reisadvies leest u of u CoronaCheck en/of een herstelbewijs kunt gebruiken voor uw reis.

Testbewijs

Heeft u zich laten testen op het coronavirus? U kunt op reis met een negatieve testuitslag.

Reist u naar een land buiten Europa waar u CoronaCheck kunt gebruiken? Maak een papieren testbewijs op CoronaCheck.nl. Hierin staan dezelfde gegevens als in de QR-code. 

Reist u naar een land buiten Europa waar CoronaCheck niet geldt? Kijk dan in het reisadvies waar uw testuitslag aan moet voldoen.

Onderweg

Controleer het reisadvies van de landen waar u doorheen reist. Weet welke maatregelen gelden onderweg, bijvoorbeeld bij een overstap of tussenlanding.

Terugreizen naar Nederland

Reizen is altijd een risico. En de regels kunnen tijdens uw reis veranderen. Bekijk de checklist 'Inreizen in Nederland' voordat u terug naar Nederland reist. U mag niet terugreizen als u corona heeft. Bent u positief getest op corona in het buitenland? Dan gaat u in isolatie en vermijd contact met anderen.