Corona en vliegreizen en luchthavens

Ga alleen op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Bekijk het reisadvies voor uw bestemming voordat u een reis boekt. Reist u (terug) naar Nederland? Controleer dan de checklist: Inreizen in Nederland

Voor uw vliegreis

Coronaregels in het vliegtuig

Gezondheidsverklaring invullen

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring downloaden, printen en invullen. Uw luchtvaartmaatschappij zal u daarom vragen. Als u geen verklaring heeft, mag u niet aan boord.

Online gezondheidsverklaring: niet printen

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet ? Dan vult u de gezondheidsverklaring in bij het online inchecken. Dit kan vanaf 24 uur voor vertrek. U hoeft dan geen formulier te printen.

Klachten? Dan niet aan boord

U mag niet aan boord als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Ook niet als bij fysieke controle op de luchthaven u zichtbaar klachten heeft.

Gezondheidsverklaring bewaren

U moet uw gezondheidsverklaring voor, tijdens en na de vlucht bij u houden. U kunt worden gecontroleerd bij het inchecken en boarden. Of bij aankomst op de luchthaven of op de luchthaven zelf. U wordt dan gevraagd om de gezondheidsverklaring te laten zien.

Vliegt u met KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet?, Dan kunt uw boarding pass laten zien.  Houd deze daarom bij u.

Gezondheidsverklaring voor de terugreis

Ook voor uw terugreis heeft u een ingevulde gezondheidsverklaring nodig. Kunt u deze op uw vakantieadres niet downloaden en printen? Neem dan een leeg formulier mee op reis dat u daar voor vertrek invult. Bij KLM, Corendon, TUI, Transavia of Easyjet vult u de verklaring in tijdens het online inchecken.

Terugreis

Controleer voor uw terugreis de checklist Nederland inreizen. Hier staat welke documenten u nodig heeft.

Coronaregels op Schiphol en andere luchthavens

Volg altijd de instructies op het vliegveld en van het personeel. Vanwege het coronavirus gelden op Nederlandse vliegvelden de volgende regels: