Testen na aankomst in Nederland

Komt u terug van een reis uit het buitenland? Test uzelf in Nederland op het coronavirus. Ook als u een vaccinatiebewijs of herstelbewijs heeft. Doe dat ook als u zich in het buitenland heeft laten testen voor uw vertrek naar Nederland. Ga bij klachten in quarantaine.

Testen na aankomst in Nederland

Elke reiziger die naar Nederland (terug)komt krijgt het advies zich na aankomst te testen op corona. Dit advies geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Ga bij coronaklachten zoals hoesten of verkoudheid altijd in quarantaine. En maak een testafspraak bij de GGD of doe een zelftest.

Advies na aankomst in Nederland uit land binnen de EU/Schengen

Controleer voor vertrek naar Nederland de Checklist inreizen naar Nederland. Dan weet u welke corona-documenten u nodig heeft om Nederland in te mogen reizen. U ziet hier ook of het land waar vandaan u reist een veilig land is. Of een hoogrisicogebied. 

Advies na aankomst in Nederland uit land buiten de EU/Schengen

Komt u van buiten een EU-land of Schengenland naar Nederland? Controleer dan voor vertrek de Checklist inreizen naar Nederland. Dan weet u welke corona-documenten u nodig heeft om Nederland in te mogen reizen. En u ziet ook wat uw vertrekland is:

  • een veilig gebied;
  • een hoogrisicogebied;
  • een zeerhoogrisicogebied.

Volg na aankomst in Nederland het testadvies op dat voor uw situatie geldt.

In quarantaine bij klachten

Heeft u klachten die lijken op corona, zoals hoesten of verkoudheid? Blijf dan thuis of op uw vakantieadres. En maak een testafspraak bij de GGD via 0800-1202 of maak een afspraak via Coronatest.nl.