Coronatest na terugkeer buitenland

Ga niet op reis. Moest u toch naar het buitenland? Voor de meeste landen geldt na terugkomt dat u 10 dagen in quarantaine moet. Laat u testen, want als blijkt dat u geen corona heeft duurt de quarantaine korter.

Testafspraak maken

U kunt zich op de 5e dag na aankomst laten testen op corona. Ook zonder klachten. Als uit de test blijkt dat u geen corona heeft, mag u uit quarantaine. U maakt de afspraak door te bellen met de GGD via 0800-1202 of log in met uw DigiD bij Coronatest.nl. Bellen om een afspraak te maken, kan meteen. Een online afspraak kunt u niet eerder maken dan op dag 5.

Klachten? Wacht niet tot dag 5

Krijgt u na aankomst klachten? Maak dan zo snel mogelijk een testafspraak. En wacht niet met testen tot dag 5. Is de testuitslag negatief? Dan blijft u in quarantaine omdat u nog corona kunt ontwikkelen. U kunt op dag 5 opnieuw een test doen. Als die testuitslag negatief is kunt u uit quarantaine. Maar blijf u altijd aan de algemene maatregelen houden.

Reisadvies checken

Of u na aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine moet staat in het reisadvies van het land waar u bent geweest. Bekijk de reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl. Of ga voor hulp naar de Quarantaine Reischeck.