Medewerkers kinderopvang testen op corona

Pedagogisch medewerkers werkzaam in de kinderopvang en gastouders krijgen voorrang bij de coronatesten.

Testafspraak maken met voorrangsverklaring

Werkt u bij een kinderopvangorganisatie en heeft u klachten? Meld u bij uw werkgever. Die bepaalt of u gebruik kunt maken van de voorrangsprocedure. Als dat zo is, krijgt u een voorrangsverklaring. Gastouders krijgen via het gastouderbureau een voorrangsverklaring. Als dat niet mogelijk is kunt u terecht bij de brancheorganisatie Nysa

Hierna maakt u zelf een testafspraak bij de GGD via het prioriteitsnummer: 0800 – 8101 (vanuit het buitenland: +31 88 220 2700). Het nummer is dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur. Voor het maken van de afspraak heeft u het LRK-nummer van uw locatie nodig. U wordt zo snel mogelijk getest.

Let op: De voorrangsregeling werkt alleen als iedereen er alleen gebruik van maakt als het echt nodig is. Maak dus alleen een testafspraak met voorrang als:

  • er geen vervanging is voor de medewerker;
  • een groep naar huis moet als de medewerker er niet is.

Formulieren en publicaties

Testen zonder klachten als u voorrang heeft

Werkt u in de kinderopvang? En blijkt uit bron- en contactonderzoek dat u contact had met iemand met corona? Dan kunt u zich ook met voorrang laten testen. U krijgt hiervoor instructies van de GGD. Wilt u alvast weten hoe dat gaat? Hier vindt u de brief voor medewerkers in de kinderopvang die een nauw of overig contact zijn.

De testlocatie en de gang van zaken

  • Binnen elke GGD-regio is er minstens 1 testlocatie waar personeel uit de kinderopvang met prioriteit getest kan worden. Het moment van de testafname hangt af van de openingstijden van de testlocatie in uw regio.
  • U blijft thuis tot u de testuitslag heeft en verlaat alleen uw huis voor de testafspraak.
  • Neem uw identificatiebewijs en de voorrangsverklaring van uw werkgever met daarop het LRK-nummer mee naar de testlocatie.

Uitslag coronatest