Testen op vakantie in Nederland

Krijgt u klachten die passen bij het coronavirus tijdens uw vakantie in Nederland? Maak dan een afspraak voor een test bij een testlocatie in de buurt van uw vakantieadres.

Testen voor buitenlandse toeristen in Nederland

Bent u een buitenlandse toerist op vakantie in Nederland en krijgt u op uw vakantieadres klachten? Dan geldt voor u: blijf binnen in de vakantieaccommodatie en laat u testen. Maak via het landelijke nummer 0800-1202 een afspraak. Soms is dit nummer niet bereikbaar voor toeristen. In dat geval belt u naar +31 850 659 063 om een testafspraak te maken. 

Testen als u op vakantie in eigen land bent

Bent u op vakantie in eigen land en krijgt u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan binnen op uw vakantieverblijf en ga niet reizen. Laat u zo snel mogelijk testen bij een testlocatie in de buurt van uw vakantieadres. U maakt een testafspraak door te bellen naar het landelijke afsprakennummer: 0800-1202. Of via Coronatest website.

Dichtsbijzijnde testlocatie

  • Maakt u de testafspraak telefonisch? Dan vertelt de medewerker aan de telefoon waar de dichtstbijzijnde testlocatie is.
  • Maakt u online een afspraak? Dan voert u de postcode van uw vakantieverblijf in om een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde testlocatie.

Wanneer geen online testafspraak maken of  0800-1202 niet bellen

In de volgende gevallen maakt u geen online afspraak of belt u niet met 0800-1202: 

  • Als u geen klachten heeft. 
  • Als u klachten heeft gehad die bij het coronavirus passen. Maar u heeft deze klachten niet meer (de GGD test niet of u het coronavirus heeft gehad).
  • Als u algemene vragen heeft over het coronavirus en geen afspraak hoeft te maken maken voor een test. Bel dan naar 0800-1351. 

Uitleg over coronatest

Bekijk ook: