Stappen voor deelname pilots Testen voor toegang

In april en mei 2021 kunt u pilot-evenementen of -activiteiten bezoeken met een testbewijs. Lees hier hoe u aan een evenement of activiteit kunt deelnemen. En waar en hoe u de coronatest regelt.

1. Aanmelden of kaartje kopen

U meldt zich aan door eerst een kaartje te kopen bij het evenement of de activiteit. Bijvoorbeeld bij de concertzaal of de dierentuin.

Pilots testen voor toegang

In april en mei 2021 zijn er pilots in deze sectoren:

Bekijk de doelen en uitleg van pilots 'Testen voor toegang' in april 2021.

2. Testafspraak maken via Testenvoortoegang.nl

U maakt zelf een testafspraak via www.testenvoortoegang.nl. Op deze website ziet u bij welke teststraten u terecht kunt. Dat zijn niet de GGD-testlocaties waar u naartoe gaat als u klachten heeft. De Stichting Open Nederland regelt de testen. Tijdens de pilotfase is de coronatest gratis.

Geen zelftest of GGD-test

Om deel te kunnen nemen aan een pilot evenement of activiteit moet uw test ingepland zijn via www.testenvoortoegang.nl. Als uw testuitslag negatief is kunt u deze omzetten in een testbewijs voor toegang. Een negatieve zelftest of een test bij de GGD telt niet om naar binnen te mogen.

3. Testbewijs maken via de CoronaCheck-app

Uw negatieve test-uitslag moet u omzetten in een testbewijs. Dat kan met een smartphone met de app CoronaCheck. Dat gaat zo:

  • Gebruik de ophaalcode die  bij uw negatieve testuitslag zit.
  • Vul de ophaalcode in via de CoronaCheck-app. De app zet de testuitslag om naar een QR-code. De QR-code is uw testbewijs.
  • De QR-code laat u zien bij de ingang van het pilot evenement. 

Zonder smartphone: papieren testbewijs

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u via www.coronacheck.nl uw testuitslag omzetten in een papieren testbewijs.

Testbewijs verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar

Iedereen vanaf 12 jaar moet een testbewijs kunnen laten zien. Kinderen onder de 12 jaar mogen zonder testbewijs naar binnen. Wel moeten zij een kaartje hebben voor de activiteit.

4. Controle testbewijs en legitimatie bij de ingang

Uw testbewijs is 40 uur geldig. De organisatie controleert bij de ingang of uw testbewijs geldig is. U mag ook meer dan 1 activiteit op een dag doen. Als u maar een geldig testbewijs heeft bij de ingang. De organisatie controleert ook of u een kaartje heeft gekocht. U moet ook een geldig legitimatiebewijs meenemen. De organisatie kijkt of het testbewijs echt van u is met uw legitimatie.

Tijdens pilots gelden alle coronaregels

Tijdens de pilots gelden de algemene coronamaatregelen. Iedereen houdt zich aan de basisregels, zoals handen wassen, 1,5 meter afstand houden. Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Dan komt u niet naar de activiteit en laat u zich testen bij de GGD. Ook zijn er op veel plekken speciale looproutes en eenrichtingsverkeer.