Geschikte corona zelftesten

26 november 2021: De informatie op deze pagina wordt mogelijk aangepast na de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

Deze informatie over het gebruik van zelftesten verandert mogelijk binnenkort na het 130e advies van het OMT. Het kabinet, GGD en RIVM bekijken nog wat er precies moet veranderen.

Zelftesten die geschikt zijn om te gebruiken, herkent u aan een CE-logo op de verpakking. U kunt ze bijvoorbeeld kopen bij de drogist of apotheek.

Kenmerken geschikte zelftesten

Een zelftest is een antigeensneltest die u zelf thuis kunt afnemen. Op de verpakking van de zelftest moet een CE-logo staan. Er zijn 2 soorten zelftesten met een CE-logo:

  • zelftesten met CE-logo met daarachter een getal van 4 cijfers;
  • zelftesten met CE-logo zonder een getal.

Op dit moment staat op de meeste verpakkingen van antigeentesten een CE-logo zonder een getal. Deze zelftesten zijn te koop dankzij een tijdelijke ontheffing.

Bekijk het overzicht met de antigeensneltesten die een tijdelijke ontheffing hebben om te zien of u een geschikte zelftest heeft. Deze mogen dus ook als zelftest worden verkocht.

Nederlandse gebruiksaanwijzing bij corona zelftest

Er moet altijd een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij een zelftest zitten. Hierin staat informatie over wat de uitslag betekent.

Meer goedgekeurde zelftesten

Er komen steeds meer zelftesten op de markt met een CE-logo, gevolgd door 4 cijfers. Deze zelftesten mogen verkocht worden omdat professionele keuringsinstanties ze goedkeuren.

Samenstelling zelftest

Wilt u weten wat de samenstelling van de zelftest is? Neem dan contact op met de fabrikant van de zelftest. De contactgegevens van de fabrikant staan in de bijsluiter.