Gratis corona zelftesten bestellen

U heeft tussen 10 augustus en 1 september een brief thuis gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarin staat dat u 2 gratis zelftesten kunt bestellen per huishouden via Zelftestenbestellen.nl. Met een zelftest test u of u misschien besmet bent met het coronavirus. Zo voorkomt u dat het coronavirus zich ongemerkt verder kan verspreiden als u weer meer mensen ontmoet. Bijvoorbeeld als u terugkomt van vakantie en weer naar werk of school gaat.

Information in English

Read the information about ordering free COVID self-tests in English on Government.nl.

In 4 stappen zelftesten bestellen met brief

Volg deze 4 stappen om uw 2 gratis zelftesten bestellen met de brief die u heeft gehad:

  1. Ga naar de website Zelftestenbestellen.nl en vul uw unieke code in die in uw brief staat. Druk op 'Verstuur code'. Of scan de QR-code die u in uw brief vindt.
  2. Vul uw postcode in. Zo kan de website controleren of de code uit de brief bij uw postcode hoort.
  3. Vink het vakje aan waarin u bevestigt dat u 2 gratis zelftesten wil ontvangen.
  4. Druk op de knop 'Bevestig en Bestel' om uw bestelling definitief te maken. 

Gratis zelftesten bestellen zonder brief

Heeft u geen brief ontvangen van het Ministerie van VWS? Of is uw brief beschadigd of kwijtgeraakt? Ook dan kunt u 2 gratis zelftesten bestellen per huishouden als u dit nog niet heeft gedaan. Vul het contactformulier in via Zelftestenbestellen.nl/adres om ze te bestellen. 

Na 7 tot 10 dagen zelftesten bij u thuis

Heeft u de gratis zelftesten besteld? Dan duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen voordat u de zelftesten op het adres ontvangt waarop u ook de brief ontvangt. U hoeft niet thuis te zijn om de zelftesten te ontvangen. Ze passen door de brievenbus. U ontvangt de zelftesten in een envelop van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Meer weten over corona zelftesten