Regels tegen verspreiding corona bij rijexamens en rijlessen

Het CBR neemt theorie-examens en praktijkexamens af. Doet u examen? Dan volgt u de basisregels op die voor iedereen gelden. Zoals 1,5 meter afstand houden van anderen. Daarnaast volgt u de instructies van het CBR op.

Examen CBR gaan door

Het CBR laat examens doorgaan. Dat geldt ook voor tussentijdse toetsen en rijtesten. U houdt daarbij de basisregels aan die voor iedereen gelden.

Voorafgaand aan het examen krijgt u een gezondheidscheck. U krijgt dan de vraag of u klachten hebt die passen bij corona. Als u klachten heeft, kunt u geen examen doen. Op de website van het CBR staat meer informatie over coronaregels en veiligheid bij CBR-examens.

Verlopen theorie-examen langer geldig

Deed u eerder theorie-examen? Dan blijft deze langer geldig in de volgende gevallen:

  • De geldigheid van uw theorie-examen verliep in de periode van 16 maart tot en met 31 mei 2020. Het theorie-examen is geldig tot en met 30 november 2020.
  • De geldigheid van uw theorie-examen verliep of verloopt in de periode 1 juni tot en met met 31 december 2020. Het theorie-examen is geldig tot en met 31 maart 2021.

Meer informatie over de geldigheid van het theorie-examen staat op de website van het CBR.

Regels voor rijlessen en corona

Rijlessen gaan door. In de lesauto mogen meer dan 2 personen zitten. Het advies is om een niet-medisch mondkapje te dragen.

U krijgt een gezondheidscheck voor de rijles begint.

Geen mondkapje kunnen dragen om medische reden

Mogelijk kunt u om een medische reden geen mondkapje dragen.  Bijvoorbeeld omdat u een longziekte heeft. Dan legt u aan de rijinstructeur of examinator uit waarom u geen mondkapje draagt.