Krijg ik een vaccinatiebewijs na de prik tegen corona? En hoe zit dat met het gele boekje?

Via de app en website van CoronaCheck kunt u een officieel vaccinatiebewijs regelen. Het kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie dat u meekrijgt is geen officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje is in Nederland ook geen officieel bewijs.

Bevestiging na elke prik is geen officieel bewijs

Niet alle GGD’en geven een kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie. Dat is ook niet noodzakelijk, want het is geen officieel bewijs. Bij sommige GGD’en krijgt u wel een registratiekaartje. Hierop staat bijvoorbeeld welk vaccin u kreeg.

Bevestiging in geel vaccinatieboekje

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kunt u als u dat wilt de bevestiging zelf invoegen of bewaren in dit boekje. U kunt ook de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te registreren. Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs.

Bent u al gevaccineerd? Ook dan kunt u alsnog een registratie van uw coronavaccinatie van de GGD krijgen in het gele boekje. Wilt u weten waar u hiervoor terecht kunt? Kijk dan op de website van de regionale GGD waar u eerder gevaccineerd bent.

Officieel vaccinatiebewijs regelen via CoronaCheck

Voldoet aan de eisen voor een vaccinatiebewijs? Dan kunt u dit regelen, bijvoorbeeld als

U kunt dit doen met de CoronaCheck-app. Of met een papieren bewijs.

Vaccinatiebewijzen buiten Europa

Wilt u naar een land buiten Europa reizen? In het reisadvies leest u welke regels en eisen er voor vaccinatie gelden. Sommige landen hebben andere regels dan Nederland.