WW-uitkering of TOFA voor studenten met bijbaan

Studenten die (gedeeltelijk) hun bijbaan verliezen door coronamaatregelen kwamen mogelijk in aanmerking voor een WW-uitkering of TOFA. Dit hangt af van de situatie. Was u als student in loondienst? Dan heeft u mogelijk recht op een WW-uitkering. Komt u niet voor een WW-uitkering in aanmerking? Mogelijk kon u dan wel Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA) aanvragen. Dit kon tot en met zondag 26 juli 2020.

Wanneer kan ik als student met een bijbaan een WW-uitkering aanvragen?

Werkte u als student in loondienst, dan heeft u recht op een WW-uitkering. Dat is het geval bij een 0-urencontract of werk via een uitzendbureau. U vraagt een WW-uitkering aan bij UWV in de volgende situaties:

  • U was tot voor kort werknemer en u bent ontslagen als gevolg van coronamaatregelen.
  • U werkt nu minder uren. Bijvoorbeeld 10 uur per week in plaats van 18 uur. Dan bent u voor 8 uur werkloos. Voor die 8 uur vraagt u een WW-uitkering aan bij UWV. Wel moet u voor die 8 uur beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt en solliciteren.

Wanneer vraag ik als student met een bijbaan een WW-uitkering aan?

U vraagt een WW-uitkering aan bij UWV. Dit doet u binnen 1 week na uw ontslag. Vraagt u de WW-uitkering later aan? Dan kan het zijn dat UWV de uitkering tijdelijk iets lager vaststelt. U krijgt hierover bericht van UWV.

Meer informatie overĀ voorwaarden en aanvraag van een WW-uitkering staat op de website van UWV.

Wanneer heb ik als student met een bijbaan recht op TOFA?

Heeft u geen recht op een WW-uitkering, maar wel minder inkomsten? Mogelijk komt u in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (TOFA). Deze regeling is er voor mensen met plotseling inkomensverlies door coronamaatregelen.

Let op: u kon de TOFA aanvragen tot en met zondag 26 juli 2020.

Bekijk ook: