Boostervaccinatie en coronabewijs

Na uw boostervaccinatie blijft uw coronabewijs (QR-code) geldig. De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. 

QR-code blijft geldig

Als u een boostervaccinatie krijgt blijft uw coronabewijs geldig. Dat is nu ook zo als u geen boostervaccinatie krijgt. Zowel voor uw coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als uw coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland

Meteen geldige QR-code met boostervaccinatie

U hoeft niet opnieuw 2 weken te wachten om een geldige QR-code te krijgen als u een boostervaccinatie krijgt. Een boostervaccinatie is een aanvulling op uw coronabewijs. U kunt direct de boosterprik toevoegen aan uw vaccinatiebewijs

Reizen met een vaccinatiebewijs

Uiterlijk in de tweede helft van januari krijgt iedereen van 18 jaar of ouder een boostervaccinatie aangeboden. Reizen met een vaccinatiebewijs blijft daardoor voor veel mensen mogelijk. Kijk voordat u gaat reizen altijd naar de reisadviezen die gelden voor het land dat u bezoekt.

Binnen EU maximale geldigheid van 9 maanden

Wilt u met uw vaccinatiebewijs reizen in Europa? Vanaf 1 februari is het vaccinatiebewijs 9 maanden geldig na de laatste prik. Het is daarna niet meer geldig om mee te reizen. U heeft dan een extra prik nodig.

Het kabinet bekijkt of de geldigheid van het vaccinatiebewijs in Nederland teruggebracht kan worden. Daarbij denkt het aan een geldigheid van 9 maanden na de laatste prik.

Bekijk ook: