Wie kan de boosterprik halen en wanneer?

Iedereen vanaf 18 jaar kan een boostervaccinatie inplannen. U kunt de boostervaccinatie 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. De boostervaccinatie is een oppepper voor uw afweersysteem en belangrijk voor betere bescherming tegen corona.

Afspraak maken booster

U kunt een afspraak maken voor de boostervaccinatie als u:

  • bent geboren in 2003 of eerder; en
  • uw laatste coronavaccinatie of coronabesmetting ten minste 3 maanden geleden is.

U kunt ook bellen voor een afspraak via 0800-7070. U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. Liever zonder afspraak de boostervaccinatie halen? Dat kan op verschillende vaccinatielocaties.

Hulp bij online afspraak maken

Extra uitleg over het maken van een online afspraak vindt u in het stappenplan. Komt u er niet uit? Vraag dan iemand uit uw omgeving om te helpen. 

Uitvoering boostervaccinatie

3 maanden tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie

Door de omikronvariant moeten mensen sneller beschermd zijn tegen het coronavirus. Daarom is de periode tussen de laatste vaccinatie en de booster nu 3 maanden (dat was eerst 6 maanden (rivm.nl)). Dit geldt ook voor mensen die na hun laatste vaccinatie corona hebben gehad.

3 Maanden tussen positieve testuitslag en de boostervaccinatie

Bent u na de laatste vaccinatie nog positief getest op corona? Dan kunt u 3 maanden na uw positieve testuitslag een boostervaccinatie krijgen.

Griepprik en pneumokokkenprik: 2 weken wachten met boosterprik

Voor de griepprik en de pneumokokkenprik geldt dat deze 2 weken voor of na de boostervaccinatie gegeven kan worden.

Meer informatie over de boostervaccinatie