Hoe en wanneer kan ik de booster halen?

Iedereen vanaf 12 jaar kan een boostervaccinatie halen. U kunt de boostervaccinatie 3 maanden na uw laatste vaccinatie of coronabesmetting krijgen. De boostervaccinatie is een oppepper voor uw afweersysteem en belangrijk voor betere bescherming tegen corona.

Booster halen zonder afspraak

Op veel vaccinatielocaties kunt u zonder afspraak een boostervaccinatie halen. Kijk voor een locatie bij u in de buurt op Prikkenzonderafspraak.nl.

Afspraak maken booster

Maakt u liever een afspraak voor uw boostervaccinatie? Dat kan online via Coronavaccinatie-afspraak.nl. Of telefonisch via 0800 7070. U hoeft niet te wachten op de uitnodigingsbrief van het RIVM. 

Hulp bij online afspraak maken

Extra uitleg over het maken van een online afspraak vindt u in het stappenplan. Komt u er niet uit? Vraag dan iemand uit uw omgeving om te helpen. 

Uitvoering boostervaccinatie

3 maanden tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie

Door de omikronvariant moeten mensen sneller beschermd zijn tegen het coronavirus. Daarom is de periode tussen de laatste vaccinatie en de booster nu 3 maanden (dat was eerst 6 maanden (rivm.nl)). Dit geldt ook voor mensen die na hun laatste vaccinatie corona hebben gehad.

3 maanden tussen positieve testuitslag en de boostervaccinatie

Bent u na de laatste vaccinatie nog positief getest op corona? Dan kunt u 3 maanden na uw positieve testuitslag een boostervaccinatie krijgen.

Griepprik en pneumokokkenprik: 2 weken wachten met boosterprik

Voor de griepprik en de pneumokokkenprik geldt dat deze 2 weken voor of na de boostervaccinatie gegeven kan worden.

Meer informatie over de boostervaccinatie