1 of 2 coronaprikken met kinderdosis Pfizer voor 5- tot en met 11-jarigen

Wilt u dat uw kind van 5 tot en met 11 jaar een coronaprik krijgt? Dan krijgt het 1 of 2 prikken. Met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Of uw kind 1 of 2 prikken krijgt, ligt aan de situatie. 

1 of 2 coronaprikken

2 coronaprikken in 4 of 8 weken

Uw kind krijgt 2 coronaprikken als het:  

Krijgt uw kind 2 coronaprikken? En is het verder gezond? Dan krijgt het de 2e prik na 8 weken. Heeft uw kind een medische aandoening? Dan krijgt het de 2e prik na 4 weken.

1 coronaprik 3 maanden na corona

Heeft uw kind corona gehad? En is het verder gezond? Dan is 1 coronaprik voldoende. Wacht dan tot minimaal 3 maanden na de corona-infectie tot uw kind de coronaprik haalt. Lees meer over de coronaprik als uw kind al corona heeft gehad.

Heeft uw kind na de 1e prik corona gekregen? Dan is een 2e prik niet nodig.

Pfizer veilig en geschikt voor kinderen

Wilt u dat uw kind een coronaprik krijgt? Dan krijgt het een prik met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Met een speciale kinderdosis. Deze kinderdosis heeft minder werkzame stof dan de prik voor volwassenen. Volgens het Europees Medicijn Agentschap is BioNTech/Pfizer in kinderdosis geschikt voor jonge kinderen. De Gezondheidsraad zegt ook dat een kinderdosis Pfizer voldoende veilig is en goed werkt.

Moderna voor kinderen toegelaten, maar niet ingezet

Op 24 februari 2022 heeft het Europees medicijnagentschap (EMA) het vaccin van Moderna goedgekeurd voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. EU-landen kunnen daarmee kiezen dit vaccin voor deze groep in te zetten. De Gezondheidsraad adviseert dit echter niet te doen. Er zijn op dit moment nog beperkte gegevens beschikbaar over de werkzaamheid en veiligheid bij deze leeftijdsgroep. Ook is de kinderdosis van Pfizer voldoende beschikbaar. Het kabinet heeft het advies van de Gezondheidsraad overgenomen. Het Moderna vaccin wordt daarmee in Nederland niet aangeboden aan kinderen onder de 12 jaar.

Zie ook: