Coronaprik kinderen van 5 tot en met 11 jaar met medisch hoog risico

Heeft u een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar? En heeft uw kind een medische aandoening die de kans verhoogt dat het ernstig ziek wordt door corona? Zoals een ernstige ziekte aan het hart of de longen? Dan kan uw kind een coronaprik krijgen.

Uitnodigingsbrief

Heeft uw kind een medische aandoening? Dan krijgt uw kind een uitnodigingsbrief. In de brief staat dat uw kind een coronaprik kan halen. En hoe het een prik kan halen. U gaat altijd mee met uw kind als het een prik krijgt.

Coronaprik tegen ziekenhuisopname

Kiest u voor een coronaprik voor uw kind? Dan is de kans op ernstige ziekte door corona kleiner. En de kans dat uw kind door corona naar het ziekenhuis moet, is ook kleiner.

Voorbereiden op een (corona)prik voor kinderen

Persoonlijk gesprek met onafhankelijke zorgprofessional

U kunt met een onafhankelijke zorgprofessional praten over vaccineren, testen of thuisblijven. Hiervoor belt u met 0800 7707707 of neemt u contact op via de chat op Vragenovercorona.nl.

Uw kind voorbereiden op (corona)prik

Een coronaprik halen kan erg spannend zijn voor uw kind. Het kennisinstituut Prosanetwork heeft daarom aanbevelingen en een infographic gemaakt waarin u leest hoe u uw kind kunt voorbereiden op (corona)vaccinatie (Prosanetwork.com).

In het interview met kinderarts Piet Leroy leest u hoe u kunt omgaan met prikangst bij kinderen, zodat een prik zonder pijn, dwang of angst kan verlopen. 

De 'Prikpraat' is een kort verhaal over hoe een vaccin werkt en welke controlestappen er zijn voordat een vaccin aan kinderen gegeven mag worden. Bekijk het stripverhaal over vaccins voor kinderen (CBG-meb.nl).

Meer informatie over coronaprik voor kinderen