Coronavaccinatie kinderen 5 tot en met 11 jaar met medisch verhoogd risico

Heeft u een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar? En heeft het een aandoening die de kans op een ernstiger verloop van corona verhoogt? Zoals een ernstige aandoening van het hart of de longen of een afweerprobleem? Dan kan uw kind sinds half december 2021 een coronavaccinatie krijgen. U heeft een uitnodiging van de kinderarts gekregen. 

Vaccinatie tegen ziekenhuisopname

Een kind met een verhoogd medisch risico heeft een veel grotere kans om door corona in het ziekenhuis te komen. Daarom heeft de Gezondheidsraad het advies gegeven om kinderen met een verhoogd medisch risico te vaccineren tegen corona.

Uitnodiging door kinderarts

Als uw kind een verhoogd medisch risico heeft, heeft u de uitnodiging voor een coronaprik van de behandelend kinderarts ontvangen. De GGD is gevraagd om de kinderen te prikken op de GGD-vaccinatielocaties. U gaat altijd mee met uw kind als het een prik krijgt.

Geen beperkingen ongevaccineerde kinderen

Als uw kind onder de 12 jaar niet gevaccineerd is, kan het altijd zonder beperkingen meedoen met activiteiten die volgens de geldende maatregelen zijn toegestaan. Zo hoeft uw kind geen QR-code te laten zien als het bijvoorbeeld wil sporten.

Zie ook: