Afspraak voor de prik tegen corona

De uitnodigingen voor iedereen van 12 jaar en ouder zijn verstuurd. Heeft u nog geen afspraak gemaakt? U kunt online een afspraak maken voor een vaccinatie. Of bellen naar 0800 - 7070. Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak een prik halen.

U kunt telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer of  Moderna. Dat geldt ook voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Afspraak verzetten

Kunt u uw prik toch niet halen op de dag van de afspraak? Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of op vakantie. Maak dan telefonisch via 0800-7070 een nieuwe prikafspraak.

Prik halen als je bijna 12 jaar bent

Ben je bijna jarig? En word je 12 jaar? Dan krijg je in de eerste maand na je verjaardag een uitnodiging voor een coronaprik. Je kunt wel al op je verjaardag een afspraak maken. Daar heb je geen uitnodiging voor nodig.

Prik halen zonder afspraak

Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie. U kunt op www.prikkenzonderafspraak.nl een locatie vinden waar u zonder afspraak terecht kunt. Dit kan voor een 1e en 2e vaccinatie. En voor een 3e vaccinatie als u die krijgt

Heeft u al een afspraak gemaakt? Maar wilt u toch liever zonder afspraak een prik halen? Annuleer dan eerst de afspraak die u heeft gemaakt bij de GGD door te bellen naar 0800 - 7070. Zo voorkomt u dat de GGD onnodig vaccins moet weggooien.

Vragen en antwoorden over uitnodiging en afspraak