Hoe ontvang ik een uitnodiging voor coronavaccinatie?

Als u aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijgt u een uitnodiging via de post. Deze brief ontvangt u van het RIVM of van uw werkgever als u in de zorg werkt. Andere groepen ontvangen hun uitnodiging van de huisarts of medisch specialist. Zij krijgen eerst een coronavaccinatie vanwege bijvoorbeeld hun medische achtergrond. Bij de volgorde van vaccinatie is te zien wie tot welke groep behoort en welk vaccin aangeboden wordt.

Alleen uitnodigingen per brief

Als u een brief ontvangt, kunt u een afspraak maken voor coronavaccinatie. Zonder brief kunt u geen afspraak maken tenzij u bent geboren in 1952 of eerder. In de brief leest u op welke manier u een afspraak kunt maken voor coronavaccinatie.

Let op bij uitnodiging via e-mail

Alleen bewoners van instellingen of verpleeghuizen ontvangen soms een uitnodiging per e-mail.

Heeft u een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail? En vertrouwt u de afzender niet? Dan kan het om een valse e-mail of phishing gaan. Klik nooit op links in deze mails. Lees wat u kunt doen bij phishing.

Volgorde van vaccinatie

Als u aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijgt u een uitnodiging via de post. Deze brief ontvangt u:

  • van het RIVM of van uw zorgorganisatie als u zorgmedewerker bent;
  • van uw huisarts of medisch specialist, bijvoorbeeld als u onder een bepaalde voorrangsgroep valt voor coronavaccinatie.

Wanneer krijg ik een vaccinatie?

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor de  vaccinatie tegen het coronavirus? Vul een aantal vragen in en bekijk wanneer en waar  u de coronavaccinatie krijgt. Of bekijk wanneer u aan de beurt bent:

Bekijk ook: 

Vragen en antwoorden over vaccinatie