Ik woon thuis en kan niet zelf of met hulp naar een priklocatie of de huisarts voor de coronavaccinatie. Hoe gaat vaccinatie voor mij?

Woont u thuis, maar kunt u niet zelf of met hulp naar een priklocatie of huisarts toe voor de coronavaccinatie? Bespreek met de huisarts van wie u de prik thuis krijgt: van de huisarts of van een mobiel vaccinatieteam.

Geboren in 1960 of eerder? Vaccinatie thuis door huisarts of mobiel team

Bent u geboren in 1960 of eerder? Dan heeft u een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen van uw huisarts. Geef aan uw huisarts door dat u niet naar de praktijk toe kunt komen voor een coronaprik. De huisarts of een mobiel vaccinatieteam komt u dan thuis vaccineren.

Down of morbide obesitas en geboren in 1961 of later: vaccinatie thuis door mobiel team

Heeft u het syndroom van Down of morbide obesitas (BMI >40)? En bent u geboren in 1961 of later? U kunt (of een mantelzorger kan) dan contact opnemen met de huisarts.  Uw huisarts meldt u dan aan voor een coronaprik van een mobiel vaccinatieteam. 

Ernstige neurologische aandoeningen: vaccinatie thuis door mobiel team

Heeft u een ernstige neurologische aandoening? Dan meldt uw neuroloog u aan bij het mobiele vaccinatieteam. U krijgt dan thuis een coronaprik.

Coronaprik aan huis voor andere groepen

Valt u niet onder 1 van de groepen hierboven? Bijvoorbeeld omdat u geboren bent in 1961 of later? Of heeft u een niet-mobiel, thuiswonend kind met een medische indicatie, geboren op of tussen 1 januari 2004 en 30 juni 2009? De huisarts of een mobiel vaccinatieteam geven dan ook thuis de coronaprik. De huisarts zal hiervoor contact met u opnemen.

Niet mobiel voor tweede coronaprik? Geef het door aan uw huisarts

Kreeg u uw eerste coronavaccinatie bij de GGD? Maar kunt u niet zelf of met hulp naar de GGD voor uw tweede prik? Geef dit dan door aan uw huisarts. De huisarts kan u dan thuis de prik geven. Of een aanvraag indienen bij een mobiel vaccinatieteam voor een tweede prik bij u thuis.