Ik woon thuis en kan niet zelf of met hulp naar een priklocatie of de huisarts voor de coronavaccinatie. Hoe gaat vaccinatie voor mij?

Woont u thuis, maar kunt u niet zelf of met hulp naar een priklocatie of huisarts toe voor de coronavaccinatie? U ontvangt een uitnodiging van uw huisarts als uw provincie en geboortejaar aan de beurt zijn. Vraag na de uitnodiging of de huisarts u de prik thuis wil geven.

Als u thuis woont en niet zelf of met hulp naar een priklocatie kunt, heet dat ‘niet-mobiel’. Bijvoorbeeld omdat voor u alleen liggend vervoer geschikt is. U kunt telefonisch aan de huisarts doorgeven dat u niet naar de praktijk toe kunt komen. U krijgt dan thuis uw prik tegen corona.

Uitnodiging via de huisarts, per provincie, per geboortejaar

Vanaf begin april 2021 kunt u een uitnodiging voor de vaccinatie krijgen. Uw huisarts stuurt u een brief met een verdere toelichting voor de vaccinatie.

Volgorde van provincies

Vaccinatie gaat per regio. De provincie Drenthe is als eerste aan de beurt. Daarna volgen de provincies Noord-Holland, Overijssel, Friesland en Groningen. Andere provincies zijn daarna aan de beurt. Als uw provincie aan de beurt is, wordt u hierover geïnformeerd. De verdere planning wordt gemaakt op basis van de beschikbaarheid van vaccins en de omvang van deze groep per provincie.

Uitnodiging op geboortejaar

De huisarts kijkt naar geboortejaren bij het versturen van de uitnodiging. De oudste mensen zijn het eerst aan de beurt.

Zie ook: