Moeten Nederlanders die in het buitenland wonen, of tijdelijk verblijven, terug naar Nederland voor vaccinatie? Of kunnen ze terecht bij de Nederlandse ambassade van het betreffende land?

Iedereen die in Nederland woont en staat ingeschreven bij de gemeente kan een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. Staat u in de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan krijgt u een uitnodiging zodra de groep waartoe u behoort aan de beurt is. Dit geldt ook voor Nederlandse diplomaten en militairen in het buitenland.

Vaccinatie in land waar u woont

Over het algemeen is het uitgangspunt binnen de Europese Unie dat mensen worden gevaccineerd in het land waar zij wonen. Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen het best bij de autoriteiten van het land waar zij wonen, informeren wanneer zij een vaccinatie krijgen. 

Overzichten vaccinatievolgorde Nederland

Wilt u een volledig overzicht van het vaccinatieschema? Bekijk dan het  vaccinatieschema voor zorgmedewerkers, of het  vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken. Of vul een aantal vragen in en bekijk wanneer en waar u de coronavaccinatie krijgt.