Ik ben tijdelijk in Nederland. Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen?

Mensen die ingeschreven staan bij de gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP) worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Staat u niet in de BRP, maar bent u tijdelijk in Nederland? Dan kunt u onder voorwaarden ook een vaccinatie krijgen.

Vaccinatie voor mensen tijdelijk in Nederland met paspoort en Burgerservicenummer (BSN)

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen zich na aankomst in Nederland laten vaccineren.

Met uw BSN kunt u telefonisch vanuit het buitenland alvast een afspraak maken voor vaccinatie in Nederland. Dit kan via het telefoonnummer +31 85 112 4970. Dit is het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer van de GGD.

Ook mogen alle 18-plussers die nog niet zijn gevaccineerd in Nederland gevaccineerd worden met het  Janssen-vaccin. Lees meer over de vrijwillige vaccinatie met Janssen.

U kunt ook nog steeds online een afspraak maken voor vaccinatie als u een BSN en een DigiD heeft. De website om afspraken te maken is enkel bereikbaar vanuit Nederland, België en Duitsland.

Bekijk ook: 'Waar vind ik mijn burgerservicenummer (BSN) op mijn paspoort?' 

Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland zonder Nederlands paspoort of zonder BSN

Schrijf u in in Nederland zodat u een BSN-nummer heeft en een vaccinatiebewijs kunt ontvangen. Lukt dat niet en bent u langer dan 1 maand in Nederland? En bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie in Nederland. Bel met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer van de GGD via 0800 - 7070. Dit nummer is 7 dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur.

Neem uw identificatiebewijs of buitenlandse paspoort mee naar de afspraak voor de corona-vaccinatie. En zorg ervoor dat u lang genoeg in Nederland blijft voor een eventuele tweede prik.

Het is nog niet mogelijk een vaccinatiebewijs te maken wanneer u geen BSN heeft. Er wordt hard gewerkt om dat wel mogelijk te maken. U kunt zonder BSN wel een coronabewijs om te reizen krijgen door een coronatest te laten doen. Lees meer informatie over het coronabewijs.

Inschrijven om BSN te krijgen

Heeft u geen burgerservicenummer (BSN) en verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Dan kunt zich inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Hier kunt u vervolgens een toestemmingsverklaring invullen, waarmee de overheid u via een e-mailadres kan bereiken om u te informeren over corona en de mogelijkheden om een afspraak te maken voor een vaccinatie. 

Aanmelden of afmelden voor e-mails over vaccinatie

Wilt u zich afmelden voor de e-mails die gaan over vaccinatie? Dan kan dat via het formulier 'Corona vaccination e-mails unsubscribe form' (Government.nl). Wilt u deze e-mails juist ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@rvig.nl.

Langer dan 4 maanden in Nederland

Verwacht u langer dan 4 maanden in Nederland te wonen? Dan wordt u gevraagd u in te schrijven bij het gemeentehuis van uw woonplaats. Hierbij is het van belang dat het juiste woonadres is geregistreerd.