Ik ben tijdelijk in Nederland. Kan ik in Nederland een coronavaccinatie krijgen?

Mensen die ingeschreven staan bij de gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP) worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Staat u niet in de BRP, maar bent u wel langer dan 1 maand in Nederland? Dan kunt u onder voorwaarden ook een vaccinatie krijgen.

Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland met paspoort en BurgerServiceNummer (BSN)

Woont u niet in Nederland, maar verblijft u er wel langer dan 1 maand? Dan kunt u een corona-vaccinatie krijgen, als

Vaccinatie voor mensen langer dan 1 maand in Nederland zonder paspoort of zonder BSN

Bent u langer dan 1 maand in Nederland en heeft u geen BSN of DigiD? En bent u geboren in 1955 of eerder? Dan kunt u zich melden bij uw eigen ambassade in Nederland. De ambassade geeft u een telefoonnummer, waarmee u zich kunt aanmelden voor vaccinatie.

Neem uw paspoort mee naar de afspraak voor de corona-vaccinatie. En zorg ervoor dat u lang genoeg in Nederland blijft voor een eventuele tweede prik.

Heeft u geen Burgerservicenummer (BSN) en verblijft u korter dan 4 maanden in Nederland? Dan kunt zich inschrijven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Hier kunt u vervolgens een toestemmingsverklaring invullen, waarmee de overheid u via een e-mailadres kan bereiken om u te informeren over corona en de mogelijkheden om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Wilt u zich afmelden voor de e-mails die gaan over vaccinatie? Dan kan dat via het formulier 'Corona vaccination e-mails unsubscribe form' (Government.nl). 


Verwacht u langer dan 4 maanden in Nederland te wonen? Dan wordt u gevraagd u in te schrijven bij het gemeentehuis van uw woonplaats. Hierbij is het van belang dat het juiste woonadres is geregistreerd.