Kan ik zelf kiezen of ik toestemming geef om de gegevens van mijn coronavaccinatie te registreren?

Ja dat kan. Toestemming voor de registratie van uw vaccinatiegegevens is vrijwillig. Ook als u uw gegevens niet laat registreren kunt u een coronavaccinatie krijgen. Als u toestemming geeft voor registratie, geeft u toestemming aan het RIVM. Het RIVM gebruikt de gegevens om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel personen in Nederland zijn gevaccineerd en te meten hoe effectief de vaccinaties zijn.

Toestemming geven bij afspraak

De vraag of het RIVM gegevens over uw coronavaccinatie mag registreren krijgt u tijdens het maken van uw afspraak.

Lees meer over Registratie van (persoons)gegevens coronavaccinatie.

Later toestemming geven of gegevens aanpassen

Is uw vaccinatie al geweest en wilt u alsnog dat uw gegevens bij het RIVM geregistreerd worden? Of ontdekt u een fout in uw gegevens?

Dan moet u contact opnemen met de zorgverlener die de vaccinatie heeft uitgevoerd. Dit kan de huisarts, de GGD of een zorginstelling zijn. Met uw toestemming kunnen zij de vaccinatiegegevens alsnog met het RIVM delen. 

Fout herstellen

Is uw vaccinatie al geweest  en ontdekt u een fout in uw gegevens? U moet hiervoor contact opnemen met de zorgverlener die de vaccinatie heeft uitgevoerd. Dit kan de huisarts, de GGD of een zorginstelling zijn. Het is de (wettelijke) verantwoordelijkheid van de vaccinerende partij om te zorgen dat deze gegevens juist zijn geregistreerd.