Wanneer en hoe kan ik een nieuwe afspraak maken voor coronavaccinatie? Of mijn afspraak voor vaccinatie verzetten?

U maakt een nieuwe afspraak voor de coronavaccinatie als u de eerdere afspraak heeft gemist. Bijvoorbeeld omdat u de afspraak vergeten bent. Of als u verkoudheidsklachten heeft en misschien besmet bent met het coronavirus. Of om een andere reden de afspraak wilt verzetten.

Redenen waarom u prik niet kunt halen

Maak een nieuwe afspraak als u uw eerste of tweede prik niet kunt halen. Bijvoorbeeld omdat u:

Tweede prik vervroegen

Heeft u na 16 augustus 2021 een afspraak staan voor een 2e prik? U mag deze ook 1 week eerder krijgen. U kunt daarvoor uw 2e prikafspraak vervroegen. U mag bellen nadat u een sms gekregen heeft van de GGD.

Bellen voor nieuwe prikafspraak

Bel met 0800 - 7070 om een nieuwe afspraak bij de GGD te maken. Of om uw afspraak te verzetten. Bellen kan iedere dag tussen 08.00 uur en 20.00 uur.

Krijgt u een coronavaccinatie bij de huisarts, huisartsenpost of in het ziekenhuis? En kan uw prikafspraak bij hen niet doorgaan? Neem dan contact met hen op om een nieuwe afspraak te maken.

Prik halen zonder afspraak

Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie. U kunt op www.prikkenzonderafspraak.nl een locatie vinden waar u zonder afspraak terecht kunt. Dit kan voor een 1e en 2e vaccinatie. En voor een 3e vaccinatie als u die krijgt

Heeft u al een afspraak gemaakt? Maar wilt u toch liever zonder afspraak een prik halen? Annuleer dan eerst de afspraak die u heeft gemaakt bij de GGD door te bellen naar 0800 - 7070. Zo voorkomt u dat de GGD onnodig vaccins moet weggooien.