Is het gebruik van MijnOverheid veilig?

Het gebruik van de website MijnOverheid is veilig. MijnOverheid heeft diverse technische maatregelen genomen. Hierdoor heeft u een veilige verbinding met MijnOverheid. Mensen die misbruik willen maken van uw gegevens kunnen niet  meekijken met wat u doet op Mijnoverheid.

Gegevens versleuteld

De verbinding is beveiligd met een speciaal certificaat van de overheid. Dat betekent dat de gegevens die tussen uw computer en MijnOverheid over en weer gaan, worden versleuteld. Hierdoor zijn deze niet leesbaar voor buitenstaanders. U kunt deze beveiliging terugzien in de adresregel. Daar staat dan https://mijn.overheid.nl. Het gedeelte ‘Https://’ duidt op een versleutelde pagina.

Persoonsgegevens niet bewaard op MijnOverheid

Wanneer u op MijnOverheid inlogt met uw DigiD, worden uw gegevens ter plekke opgehaald uit de Basisregistratie Personen (BRP). Iedere keer dat u inlogt, gebeurt dit opnieuw. Uw persoonsgegevens worden daardoor niet bewaard op MijnOverheid wanneer u bent uitgelogt. Vergeet daarom niet uit te loggen, als u klaar bent op MijnOverheid.

Vermoeden van misbruik persoonsgegevens

Wanneer iemand anders uw inloggegevens heeft, dan kan deze in theorie misbruik maken van uw persoonsgegevens. Dit zijn aanwijzingen voor mogelijk misbruik:

  • In de inloggeschiedenis (bij 'Mijn account') kunt u zien wanneer u ingelogd bent geweest. Iemand die van uw gegevens gebruikmaakt, laat hier sporen achter.
  • Uw inloggegevens zijn zonder uw toedoen gewijzigd.

Heeft u vragen over de veiligheid van MijnOverheid of vermoedt u misbruik? Neem dan contact op met de helpdesk van MijnOverheid