Wanneer ben ik geslaagd voor het eindexamen?

Je slaagt voor het eindexamen als je alle verplichte onderdelen hebt afgelegd en aan de gestelde eisen voldoet die voor jouw schoolsoort gelden. Door de bijzondere situatie dit jaar mag je 2 vakken herkansen in plaats van 1. Als je uiteindelijk toch niet slaagt, kun je het examenjaar overdoen.

Voor het schooljaar 2021-2022 zijn er een aantal wijzigingen vanwege de bijzondere situatie van dit schooljaar.

Wanneer slaag ik voor het eindexamen vmbo, havo of vwo?

Lees hieronder wanneer je bent geslaagd voor het eindexamen:

  • Wanneer ben ik geslaagd voor het eindexamen vmbo?

Je slaagt voor het eindexamen vmbo als je gemiddeld een voldoende haalt voor de centrale examens. Door de bijzondere situatie dit jaar mag je 2 vakken herkansen in plaats van 1. Als je niet voor de herkansing slaagt, kun je het examenjaar overdoen.

  • Wanneer ben ik geslaagd voor het eindexamen havo?

Je slaagt voor het eindexamen havo als je gemiddeld een voldoende haalt voor de centrale examens. Door de bijzondere situatie dit jaar mag je 2 vakken herkansen in plaats van 1. Als je niet voor de herkansing slaagt, kun je het examenjaar overdoen.

  • Wanneer ben ik geslaagd voor het eindexamen vwo?

Je slaagt voor het eindexamen vwo als je gemiddeld een voldoende haalt voor de centrale examens. Door de bijzondere situatie dit jaar mag je 2 vakken herkansen in plaats van 1. Als je niet voor de herkansing slaagt, kun je het examenjaar overdoen.