Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met het energielabel van mijn huis op basis van de Energie-Index?

Neem als woningeigenaar contact op met de certificaathouder die het energielabel heeft geregistreerd. Als huurder neemt u contact op met uw verhuurder.

Woningeigenaren melden twijfels energielabel bij certificaathouder

Twijfelt u als woningeigenaar of het geregistreerde energielabel wel klopt? Neem dan contact op met de certificaathouder die het label geregistreerd heeft. De naam van de certificaathouder staat op het energielabel.

Vindt u dat de certificaathouder uw melding niet goed afhandelt? Neem dan contact op met de certificerende instelling. Deze instelling controleert de certificaathouder. De certificerende instelling vindt u ook op het energielabel.

Huurders melden twijfels energielabel bij verhuurder

Twijfelt u als huurder of het geregistreerde energielabel wel klopt? Neem dan contact op met de verhuurder. De verhuurder kan dan contact opnemen met de certificaathouder om de melding te behandelen.

Vindt u dat uw verhuurder uw melding niet goed behandelt? Dan kunt u een procedure starten bij de HuurcommissieDit kan zowel als een ander energielabel op basis van het woningwaarderingsstelsel leidt tot een lagere huur. Als een ander energielabel een verhoging van de huur voorkomt.