Minister-president Rutte naar Brussel voor gesprekken met voorzitters van Europees Parlement, Europese Raad en Europese Commissie

Minister-president Rutte reist donderdag 3 februari naar Brussel voor drie afzonderlijke gesprekken met de voorzitters van het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie. De gesprekken dienen als (hernieuwde) kennismaking na het aantreden van het kabinet-Rutte IV en staan in het teken van de aanstaande Europese toppen en de Europese agenda, met onderwerpen zoals economische groei en investeringen, klimaat en energie en versterking van de rechtsstaat. Een belangrijk onderwerp op de agenda is de situatie aan de grens tussen Oekraïne en Rusland.

Minister-president Rutte wordt als eerste ontvangen door de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola. Daarna heeft hij een gesprek met voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel. Ten slotte spreekt de minister-president tijdens een werkdiner met de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.