Hoe stuur ik een e-factuur naar de Rijksoverheid?

Een e-factuur kunt u op verschillende manieren naar de Rijksoverheid sturen. U kunt e-factureren vanuit uw eigen (boekhoud-)softwarepakket via het netwerk van Simplerinvoicing, maar ook via uw eigen aansluiting op Digipoort of via het leveranciersportaal van de Rijksoverheid.

E-factuur vanuit uw (boekhoud)softwarepakket

Met de meeste boekhoud- en facturatiesoftware die in Nederland verkrijgbaar is, kunt u e-factureren. Controleer of uw leverancier hiervoor op dit moment samenwerkt met Simplerinvoicing om te kunnen e-factureren naar de Rijksoverheid. Simplerinvoicing is een netwerk van dienstverleners en aanbieders van administratieve software met e-facturering.

E-factuur via directe aansluiting Digipoort

Digipoort is de ‘ICT-centrale’ van de overheid waar berichtenverkeer wordt afgehandeld. Een eigen aansluiting op Digipoort is vooral voor bedrijven die veel facturen aan de Rijksoverheid sturen. Op de website van Logius staat een stappenplan voor aansluiten op Digipoort.

E-factuur naar een overheidsorganisatie via het leveranciersportaal

Tot slot is het mogelijk om een e-factuur via het portaal van de Rijksdienst in te dienen. Meer informatie over e-factureren via het leveranciersportaal vindt u de website van Logius. 

Helpdesk e-factureren

Voor leveranciers met vragen over e-factureren aan de Rijksoverheid is een brochure beschikbaar. Daarin staat uitgelegd hoe u kunt e-factureren aan de Rijksoverheid. Vanaf januari 2017 kunt u ook terecht bij de helpdesk e-factureren voor:

  • Informatie over de verschillende manieren van e-factureren.
  • Het melden van incidenten in e-factuurketens.
  • Alle andere vragen over e-factureren aan de Rijksoverheid.