Kan ik als Britse burger in Nederland wonen en werken?

Als u als Britse burger al vóór 2021 in Nederland woonde, dan kunt u in Nederland blijven wonen en werken. U moet wel een verblijfsvergunning hebben. Als u in 2021 naar Nederland komt, gelden er nieuwe regels.

Read this information in English

U woont in Nederland en stond op 31 december 2020 ingeschreven in de BRP

Woonde en stond u ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) in Nederland op 31 december 2020? Dan kunt u in Nederland blijven wonen en werken. U moet wel een verblijfsvergunning hebben. Dit geldt ook voor uw gezinsleden als zij uit het VK komen.

Werkt u in Nederland als gedetacheerde of grensarbeider? Dan gelden andere regels.

Heeft u nog geen Brexit-verblijfsvergunning?

Vanaf 1 oktober 2021 is werken en wonen in Nederland zonder verblijfsdocument niet langer legaal. U kunt bijvoorbeeld uw uitkering verliezen. Of uw ziektekostenverzekering.  Tussen 1 oktober 2021 en 1 oktober 2022 geldt nog wel een flexibel beleid. Meer informatie voor Britten zonder Brexit-verblijfsdocument vindt u op de website van de IND.
 

U woont vanaf 2021 in Nederland

Voor u gelden de nationale regels om in Nederland te mogen wonen. U vraagt verblijf aan op de website van de IND. Op de website van de IND vindt u meer informatie bij de verschillende verblijfsdoelen zoals Familie, Studie, Werk en Nederlanderschap.