Nederland ondersteunt Rode Kruis in hulp voor Venezuela

Door de crisis in Venezuela steken iedere dag duizenden Venezolanen de grens over naar landen in de regio. Zij voegen zich bij ongeveer 3 miljoen landgenoten die het land al eerder hebben verlaten. Venezolaanse burgers vluchten naar landen als Colombia, Peru, Ecuador of Brazilië, op de vlucht voor extreme armoede, tekort aan eten, slechte gezondheidszorg en repressie. Het is op dit moment de grootste vluchtelingen- en migratiestroom in Zuid-Amerika.

Ze verlaten hun land in de hoop op een beter perspectief in de buurlanden. Maar in de omringende landen worden ze geconfronteerd met mensenhandel, misbruik, uitbuiting en geweld.

Het Internationale Rode Kruis helpt hen met tijdelijk onderdak en sanitaire voorzieningen,voedsel en schoon drinkwater, medische zorg, vergroten van de veiligheid voor vrouwen en kinderen en het opsporen van families die elkaar kwijt zijn geraakt.

Om het Rode Kruis in staat te stellen hulp te verlenen aan Venezolanen in nood heeft Nederland vorig jaar 600.000 euro beschikbaar gesteld. Vandaag komt daar ruim 1 miljoen euro bij.

©Rode Kruis
Rode Kruis vrijwilligers in Venezuela