Minister-president Rutte naar VN Klimaatconferentie COP27 in Egypte

Minister-president Rutte neemt vanaf maandagochtend 7 november 2022 deel aan VN Klimaatconferentie COP27 in Sharm-el-Sheikh, Egypte.

De minister-president zal hier namens het kabinet een toespraak houden. Daarnaast heeft hij ontmoetingen met regeringsleiders, woont hij diverse bijeenkomsten bij en spreekt hij met jongerenvertegenwoordigers die zich inzetten voor het klimaat.

Namens Nederland nemen ook minister Jetten voor Klimaat en Energie, minister Kaag van Financiën, minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat op verschillende dagen deel aan COP27.

De 27e jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties staat onder voorzitterschap van Egypte en vindt plaats van zondag 6 tot en met vrijdag 18 november 2022. De COP27 heeft als focus de implementatie van bestaande klimaatafspraken, inclusief het binnen bereik houden van het 1,5°C-doel, en specifiek de voortgang op de adaptatiedoelstelling en financiële steun aan ontwikkelingslanden.