Nederland leert door

Banen zijn onzeker, maar er ontstaan ook nieuwe banen. Door de corona crisis moeten bedrijven soms noodgedwongen sluiten. Voor uw toekomst is het daarom belangrijk dat u zich ontwikkelt. Zo blijft u productief en aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Om u hierbij te ondersteunen is er de subsidie NL leert door.

Subsidieregeling voor iedereen tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd

Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt is er de subsidieregeling 'NL leert door'. Iedereen tussen de 18 jaar tot aan de pensioen gerechtige leeftijd komt in aanmerking voor de regeling NL leert door. Het maakt niet uit of u in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen van de subsidieregeling gebruik maken.

Een loopbaanadviseur geeft u een ontwikkeladvies

Een loopbaanadviseur geeft met een ontwikkeladvies inzicht in uw kansen op de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing. Of geeft tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De loopbaanadviseur regelt de administratie en vraagt de subsidie aan. Hier leest u hoe u een loopbaanadviseur vindt

Aanvraag kosteloos ontwikkeladviestraject niet meer mogelijk

Vanaf 1 december 2020 konden mensen zich via een loopbaanadviseur aanmelden voor een kosteloos ontwikkeladviestraject. Binnen een paar dagen was het maximum aantal aanvragen bereikt. Aanmelden voor het kosteloos ontwikkeladviestraject is niet meer mogelijk.

Er zijn ook andere mogelijkheden voor mensen die zich niet op tijd hebben aangemeld;

Aanmelden voor kosteloze scholing

Met de subsidie kunnen opleiders kosteloos leerpakketten, cursussen en trainingen aanbieden. Om een cursus of training te volgen, meldt u zich aan bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af.

Informatie voor opleiders, loopbaanadviseurs en bedrijven

Opleiders en opleiderscollectieven of samenwerkingsverbanden kunnen subsidie aanvragen bij Uitvoering Van Beleid SZW. Loopbaanadviseurs vragen subsidie aan via het subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid SZW.