Hoe vraag ik een DigiD aan in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire?

Als Nederlander in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire kunt u online een DigiD aanvragen. Om uw DigiD te activeren, moet u zelf uw activeringscode ophalen een DigiD-balie. Als AOW’er in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire kunt u uw DigiD online aanvragen bij de SVB.

DigiD aanvragen vanuit het buitenland

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op DigiD.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie

Heeft u uw aanvraag afgerond? Dan ontvangt u per sms en per e-mail een baliecode. Met die code gaat u naar de DigiD-balie in Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao), Philipsburg (Sint Maarten) of Kralendijk (Bonaire) om uw activeringscode op te halen. Dit moet u zelf doen binnen 30 dagen na de aanvraagdatum. U moet hier wel nog een afspraak voor maken. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren op DigiD.nl.

Documenten meenemen naar DigiD-balie

U moet de volgende documenten meenemen naar de DigiD-balie:

  • uw baliecode die u per sms en per e-mail heeft ontvangen;
  • uw Nederlandse paspoort of ID-kaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld);
  • uw burgerservicenummer (BSN nummer) op papier als dat nummer niet in het paspoort staat.

AOW’er op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire

Woont u op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? U hoeft niet zelf naar een DigiD-balie te gaan om uw activeringscode op te halen. U kunt online uw DigiD bij de SVB aanvragen.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening.