Kan ik worden geëvacueerd vanuit Sint Maarten?

Er zijn nieuwe richtlijnen voor plaatsing op noodhulpvluchten van Sint Maarten naar Curaçao. 

Met ingang van 21 september 2017 heeft de hulpverlening aan Sint Maarten de hoogste prioriteit bij de bezetting van noodhulpvluchten van het eiland naar Curaçao. Als gevolg daarvan gelden er nieuwe richtlijnen voor de beperkte capaciteit voor het meevliegen van  personen. Uitsluitend als u voldoet aan één van de onderstaande criteria, kunt u bij de Koninklijke Marechaussee op het vliegveld van Sint Maarten een beroep doen op een plaats in één van de toestellen van de Nederlandse overheid.

  1. Personen van alle nationaliteiten die in geval van medische noodzaak het eiland moeten verlaten. Een doktersverklaring is noodzakelijk.
  2. Toeristen die kunnen aantonen dat er een noodzaak is om het eiland te verlaten, die in het bezit zijn van geldige reisdocumenten en die bewijs kunnen overleggen van hun geldige woon- of verblijfplaats in het land van herkomst (bijvoorbeeld: rijbewijs).
  3. Uitgezonden hulpverleners die worden gerepatrieerd.

Evacuatieregistratiepunt

De Immigratiedienst op Sint Maarten heeft samen met de Marechaussee een evacuatieregistratiepunt ingericht op Juliana Airport Sint Maarten. U kunt daar naartoe gaan om u te laten registreren voor evacuatie. Neem uw identiteitspapieren mee.

De instructie van de Marechaussee:

  • Neem uw ID-papieren mee;
  • Neem ticketgegevens mee als u die heeft;
  • Ga naar Juliana Airport;
  • Sluit aan in de rij.