Video: boodschap DG Werk Stan Kaatee lancering onsnieuwepensioen.nl

Goedendag,

Nederland is vanaf nu een website rijker: onsnieuwepensioen.nl. Deze site legt uit wat pensioen is en hoe de regels voor pensioen er in de toekomst uit kunnen gaan zien.

Pensioen is het inkomen voor de oude dag van miljoenen Nederlanders, maar de regels voor pensioen passen niet meer goed bij de huidige tijd.

Want niet iedereen werkt meer 40 jaar bij dezelfde werkgever. Mensen wisselen steeds vaker van baan, stoppen een tijd met werken of beginnen voor zichzelf. De regels van nu passen daar dus niet goed meer bij. Dit pakken we aan met de Wet toekomst pensioenen.

Ook is de bijdrage aan uw pensioen is nu niet altijd even duidelijk. Straks ziet u beter wat u inlegt en opbouwt.

En als het goed gaat met de economie, dan gaat het pensioen via de werkgever nu soms niet omhoog. Dat voelt oneerlijk. Door de nieuwe regels  kan uw pensioen straks meer meebewegen met de economie.

Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent en blijft. Daarom is onsnieuwespensioen.nl vanaf nu beschikbaar voor iedereen. Hier leggen we de voorgestelde pensioenregels uit. In tekst, maar ook in korte filmpjes. Voor iedereen begrijpelijk. Op die manier hopen we dat u beter begrijpt hoe uw oudedagsvoorziening wordt opgebouwd. Waarom er een nieuwe regels komen. Wat er hetzelfde blijft. En wat er  gaat veranderen.

Ik nodig u daarom van harte uit om de site onsnieuwepensioen.nl te bekijken.