Vertraging en opening nieuwbouw Justitieel Centrum Zaanstad

Bij het testen van de techniek in de nieuwbouw in Justitieel Centrum Zaanstad (JCZ) is gebleken dat op 1 van de cruciale technieken in het pand, op dit moment onvoldoende bedrijfszekerheid is om de inhuizing van het gevangeniswezen te realiseren. Er wordt door het consortium Pi2 met man en macht gewerkt om dit zo snel mogelijk in orde te maken. De geplande instroom van justitiabelen in de gevangenis en het huis van bewaring loopt hierdoor vertraging op.

De exacte datum van inhuizing wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. De geplande officiële opening van het gebouw door de Koning ondervindt geen consequenties van de vertraagde ingebruikname van het GW-gedeelte van JCZ.

Zijne Majesteit de Koning verricht dinsdagochtend 6 september in Westzaan de officiële opening van het JCZ. Het JCZ is de grootste en modernste gevangenis van Nederland, gebouwd in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Lees ook het nieuwsbericht van 7 juli 2016 en het nieuwsbericht van 20 juli 2016 op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen.