Vervoer

Iedereen moet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Ook mensen met een beperking. Dus met trein, tram, bus of metro. Ook moet het doelgroepenvervoer beter.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet zich hier samen met onder andere het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor in.

Vergroot afbeelding
Jan maakt gebruik van het openbaar vervoer in Rotterdam.

Maatregelen

  • Steeds meer perrons en haltes zijn goed toegankelijk. In 2030 moeten alle stations voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan liften en duidelijke informatieborden.
  • Het doelgroepenvervoer en openbaar vervoer moeten beter op elkaar aansluiten. Zodat reizigers zelf de vrijheid hebben om de ene keer voor het openbaar vervoer te kiezen en dan weer voor het doelgroepenvervoer.
  • Reisinformatie op websites en apps moet compleet, leesbaar en toegankelijk zijn.
  • De NS houdt bij inkoop van nieuwe treinen rekening met een aantal belangrijke toegankelijkheidseisen, zoals een lage instap.

*Muziek speelt* Noureddine loopt met blindenstok. Reizen met het vervoer duurt voor mij vaak lang en kan stressvol zijn. Met behulp van een OV coach kan ik mijzelf makkelijker en sneller verplaatsen. *Muziek speelt* OV-coach helpt Noureddine bij het instappen van de tram. Dit geeft mij ontzettend veel rust. Ik kom zonder stress op mijn bestemming aan. *Muziek speelt* Onbeperkt meedoen. Iedereen onderweg. Noureddine. *Muziek speelt* Eindtitel: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dank aan: Gemeente Amsterdam, R-NET, MEE Amstel en Zaan, OV coach.