Reisadviezen

Deze hoofdrubriek bevat 5 rubrieken:

Reisadvies Sao Tomé en Principe

Laatst gewijzigd op: 27-01-2016 | Nog steeds geldig op: 21-02-2017

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.


Kaartje bij reisadvies Sao Tomé en Principe.
Download 'Kaart bij reisadvies Sao Tomé en Principe' (PDF, 69 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Luanda (Angola), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download 24/7 BZ Reis in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Naar boven

Algemeen

Demonstraties

Op Sao Tomé en Principe kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Dit komt door economische en/of politieke onvrede. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Verkeersveiligheid

De wegen op Sao Tomé en Principe zijn slecht. Vooral in het regenseizoen zijn de wegen moeilijk begaanbaar. 

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Geen Nederlandse ambassade op Sao Tomé en Principe

Er is geen Nederlandse ambassade op Sao Tomé en Principe. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Luanda, Angola.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

U kunt ook contact opnemen met een ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie

Naar boven

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Sao Tomé en Principe. Dit heeft te maken met criminaliteit. Vooral op afgelegen stranden moet u oppassen voor berovingen.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Naar boven

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Welke documenten heeft u nodig? Aan welke eisen moeten deze voldoen? Vraag dat aan de ambassade van Sao Tomé en Principe in Brussel.

Naar boven

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven
De Rijksoverheid. Voor Nederland