Wat is NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Bij een noodsituatie in jouw omgeving wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als er bij jou in de buurt een ramp gebeurt, ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Weet wat je moet doen

Is er een noodsituatie bij jou in de buurt? Dan kan de overheid je met NL-Alert alarmeren en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat je bij een brand ramen en deuren moet sluiten. Of dat je bij een terroristische aanslag uit het gebied moet blijven.

Zo werkt NL-Alert

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten te versturen naar mobiele telefoons. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert ook als het gratis en anoniem is. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend.

Stel je mobiel in

De overheid stuurt periodiek een NL-Alert controlebericht. Wanneer je het controlebericht ontvangt weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Ga naar de website van NL-Alert, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.