Landelijke campagne ‘Elke stem telt’

Als gemeente of intermediaire organisatie kunt u in uw eigen communicatie naar de kiezer gebruik maken van de campagnemiddelen uit de landelijke campagne ‘Elke stem telt’. U vindt op deze pagina de materialen die op dit moment beschikbaar zijn.

Advertorials

Printadvertentie Tweede Kamerverkiezing
Advertorial Tweede Kamverkiezing voor ouderenmagazines

Briefstemmen 70+

Er zijn verschillende communicatiemiddelen beschikbaar, specifiek bedoeld voor kiezers van 70 jaar en ouder die bij deze verkiezing hun stem ook per brief kunnen uitbrengen. In een video en advertentie wordt uitgelegd hoe 70-plussers per brief kunnen stemmen. Er is ook een versie beschikbaar die de nadruk legt op de uiterlijke data voor het verzenden van de briefstem. De advertenties zijn beschikbaar in 3 formaten. Daarnaast zijn er verschillende advertenties beschikbaar, te gebruiken op sociale media en de gemeentepagina.

Advertentie Uitleg briefstemmen 70+ (nadruk op uiterlijke data)
Advertentie Uitleg briefstemmen 70+
Flyer Uitleg briefstemmen 70+
Video Briefstemmen 70+
Video Briefstemmen 70+ (versie van 1 minuut)
Video Briefstemmen 70+ (versie van 1 minuut, vierkant)
Advertentie Waar kan ik terecht met vragen over briefstemmen
Advertentie Zorg dat uw briefstem op tijd aankomt
Advertentie Briefstemdocumenten 11 maart niet ontvangen
Advertentie Briefstem afgeven bij een afgiftepunt
 

Campagnemiddelen voor jongeren

Er zijn verschillende middelen beschikbaar om jongeren, en in het bijzonder nieuwe kiezers, te informeren over de Tweede Kamerverkiezing. Zo zijn er beelden en video’s beschikbaar voor Facebook en Instagram (stories). Daarnaast is er een voorbeeldbrief beschikbaar die gemeenten naar nieuwe kiezers kunnen sturen. Er is ook een ansichtkaart, 1 met en 1 zonder voorgedrukte tekst. U kunt het logo van de gemeente en de eigen contactgegevens toevoegen op de achterzijde.

Voorbeeldbrief voor nieuwe stemmers
Ansichtkaart jongeren
Social video jongeren

Factsheet ‘Hoe kunt u stemmen?’

Deze factsheet toont in 1 oogopslag  de mogelijkheden die kiezers bij deze Tweede Kamerverkiezing hebben om te stemmen. Van de factsheet is een pdf beschikbaar en een versie in vierkant formaat, geschikt voor social media. Voor kiezers die als gevolg van het coronavirus tot de risicogroepen behoren, is een aparte factsheet beschikbaar.

Factsheet ‘Hoe kunt u stemmen?’
Factsheet ‘Hoe kunt u stemmen?’ voor risicogroepen

Maatregelen in het stemlokaal

Een video en infographic geven een overzicht van de maatregelen die in de stemlokalen worden genomen om het stemmen in coronatijd zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Van de infographic is een pdf beschikbaar en een versie in vierkant formaat, geschikt voor social media. De video is in 2 formaten beschikbaar, regulier en vierkant. Daarnaast is er een versie beschikbaar met voice-over en ondertiteling.

Infographic ‘Maatregelen in het stemlokaal’
Video 'Stemmen in coronatijd'
Video 'Stemmen in coronatijd' (vierkante versie)
Video 'Stemmen in coronatijd' (met voice-over en ondertiteling)

Social media posts

In het bestand vindt u posts met boodschappen voor verschillende doelgroepen (waaronder kiezers 18+, jongeren 18/19 jaar, 70+). U kunt voor de posts de beschikbare campagnebeelden gebruiken. Daarnaast zijn er advertenties beschikbaar voor op sociale media.

Social media posts
Advertentie Stempas niet ontvangen of kwijt
Advertentie Coronaklachten of in quarantaine tijdens de verkiezing
Advertentie - Wat moet je meenemen naar het stemlokaal
Social posts en beelden over de Tweede Kamerverkiezing en de avondklok

Kiezers met een visuele beperking

Er zijn 2 video’s beschikbaar speciaal voor kiezers met een visuele beperking. De 1e video legt uit hoe kiezers met een visuele beperking zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen en welke maatregelen er gelden in het stemlokaal. De 2e video legt uit hoe stemmen met een stemmal werkt.

Video Stemmen met een visuele beperking
Video Stemmen met een stemmal

Logo Elke Stem Telt

Logo Elke Stem Telt