Nutri-Score tweede helft van 2022 op producten

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de tweede helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook geschikt voor online gebruik. Bijvoorbeeld in webwinkels die voedingsmiddelen aanbieden.

Gebruik voedselkeuzelogo door producenten

Is het voedselkeuzelogo Nutri-Score in 2022 beschikbaar in Nederland? Dan adviseert de overheid de voedselproducenten over de regels van onder andere het aanmelden van het voedselkeuzelogo en hoe het logo toe te passen op de verpakkingen.

Als een voedselproducent Nutri-Score op zijn producten zet, dan moet hij op al zijn producten het logo plaatsen. Het is niet mogelijk voor een producent om Nutri-Score op slechts een deel van het productaanbod te plaatsen. 

1 erkend logo

Voedselproducenten hoeven Nutri-Score niet te gebruiken als ze dat niet willen. Wel is het zo dat alleen Nutri-Score straks een erkend voedselkeuzelogo is voor Nederlandse voedselproducenten. Andere voedselkeuzelogo’s over gezonde voeding mogen Nederlandse producenten niet op Nederlandse verpakkingen plaatsen.

Beschikbaarheid van het logo

Voedselproducenten mogen Nutri-Score, nadat het logo in Nederland wettelijk is toegelaten, op hun verpakkingen plaatsen. Naar verwachting is dit in de tweede helft van 2022 het geval. 

Ook onderzoekt de overheid hoe het beheer en de uitvoering van Nutri-Score vorm kan krijgen.