Social media

Staatssecretaris Van Huffelen is actief op social media. Zij gebruikt een Twitteraccount: @AvHuffelen. Hierop laat staatssecretaris Van Huffelen zien wat ze doet om gedupeerde ouders te helpen met hun toeslagenproblemen. Daarnaast is ze staatssecretaris voor de Douane, waar de Brexit en bestrijding van criminaliteit en ondermijning de grootste uitdagingen zijn.

Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en reageren op de content die de staatssecretaris via haar kanaal verspreidt.

Beheer

Het account wordt deels beheerd door de directie communicatie. De activiteit van een bewindspersoon op sociale media ondersteunt de doelstelling van overheidscommunicatie dat mensen recht hebben op informatie van en communicatie met de rijksoverheid. Ambtenaren ondersteunen alleen berichten die met het werk van de bewindspersonen van Financiën te maken hebben. De staatssecretaris deelt daarnaast ook zelf persoonlijke en politieke berichten.

Reacties en Huisregels

Op inhoudelijke reacties wordt antwoord gegeven. Reacties waarin gescholden, gediscrimineerd wordt of waarin publiekelijk privacygevoelige informatie wordt gedeeld kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook voor het veelvuldig  plaatsen van dezelfde reactie of reclame maken voor een product (spammen). Een account dat dit gedrag vertoont kan worden genegeerd of geblokkeerd.