De Vijf Hoeven - Tilburg

29 januari 2018 | Op maandag 29 januari heeft minister Slob een bezoek gebracht aan de school van de Leraar van het jaar PO 2017: Tjeerd van den Elsen. Tjeerd geeft les aan groep 6 op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg. Tijdens het werkbezoek heeft de minister gesproken met leerlingen, teamleden en de directeur, een schoolbestuurder en niet in de laatste plaats met de Leraar van het Jaar zelf.

Leraar van het jaar PO 2017

Zes jaar nadat hij van de pabo kwam, werd Tjeerd van den Elsen (38) fulltime radiomaker bij radio L1 en Omroep Brabant: in het onderwijs kon hij zijn draai niet vinden. Toen zijn contract afliep, werd hij noodgedwongen weer leraar. Maar dit keer had hij meer geluk: hij kon zijn passie voor radio integreren in de klas. 

Als leerkracht wil Tjeerd ‘léérkracht’ aanboren bij kinderen door zijn ervaring als onder meer radiomaker én door het 21e-eeuws leren te koppelen aan het onderwijs. Zo leren kinderen de wereld ontdekken en eigenaar te zijn van het eigen leerproces.

Juryrapport: “Tjeerd is een echte pionier die snapt hoe je leren leuk maakt. Een goed voorbeeld van een leraar die zijn eigen unieke talent en passie inzet voor betekenisvol onderwijs. Hij kan een inspirerende context creëren, met taal als vertrekpunt. Zijn motto is: goed onderwijs begint bij jezelf. Deze leraar is een fantastische ambassadeur voor het onderwijs. Hij presenteert zich goed en is een echte inspirator. Eigenlijk voelt Tjeerd zich ieder jaar al ‘leraar van het jaar’, maar vanaf nu mag hij zich echt dé Leraar van het Jaar 2017 noemen.”