Praktijkspiegel - Den Haag

13 december 2017 | Minister Slob nam deel aan de Praktijkspiegel, waar PO- en VO-leraren in gesprek gaan met ambtenaren van het ministerie van OCW over onderwijsbeleid.

Praktijkspiegel OCW Den Haag

De Praktijkspiegel

Leraren werken dagelijks hard aan de verbetering van onderwijs. In de Hoftoren in Den Haag, waar het ministerie OCW gevestigd is, wordt eveneens dagelijks nagedacht over onderwijsbeleid.  

Waar de leraar dicht bij de praktijk en op de werkvloer staat, bevindt het ministerie zich meer op afstand in Den Haag en overziet zij het totale onderwijsveld. Het lijkt soms een kwestie van twee werelden, maar ze draaien om hetzelfde: goed onderwijs voor iedereen.

Om deze afstand te overbruggen organiseert OCW praktijkspiegels waar leraren uitgenodigd worden om mee te kijken en mee te denken met beleidsmedewerkers op het ministerie. Draagt dit beleid wel bij aan jouw onderwijspraktijk? En hoe kan jouw ervaring als leerkracht bijdragen aan het verbeteren daarvan? Graag gaan we daarover met leraren in gesprek. Wil jij ook meedenken, meld je dan hier aan.