Minister Van 't Wout uitnodigen

De minister ontvangt jaarlijks enkele honderden uitnodigingen. Het zijn verzoeken om een gebouw te openen,  toespraak te houden op een congres of een boek in ontvangst te nemen.

De minister stelt deze uitnodigingen zeer op prijs. Zij vinden het nuttig om regelmatig het land in te gaan, met mensen te spreken en te kijken hoe zij het beleid kunnen verbeteren en vernieuwen.

Waar moet u op letten bij uw verzoek?

Nodig de juiste bewindspersoon uit

Een uitnodiging voor een bijeenkomst waarvan het onderwerp buiten de portefeuille van de minister valt, maakt weinig kans. Bekijk daarvoor de portefeuille van de minister.

Motiveer uw verzoek

Geef in uw uitnodiging duidelijk de motivatie aan. Waarom is dit een goed moment voor een ontmoeting of een bezoek? Waarom wilt u deze bewindspersoon vragen? Wat heeft u de laatste tijd bereikt of in gang gezet dat voor de bewindspersoon interessant is om te zien? Als er achtergrondinformatie beschikbaar is, zoals een folder, stuur die dan mee.

Ruim van tevoren

Probeer uw verzoek circa drie maanden voor de datum van uw bijeenkomst te versturen. De afstemming met de beleidsafdeling, de directie communicatie en de bewindspersoon neemt in zijn totaliteit zo'n 3 weken in beslag. Een uitnodiging op het laatste moment valt vrijwel niet meer in de agenda te passen.

Contactgegevens

Geef in uw verzoek aan wie de contactpersoon (met telefoonnummer en e-mailadres) van uw organisatie is. Dus degene die inhoudelijk op de hoogte is van de aanvraag. Vaak is aanvullend overleg over het programma en het optreden van de bewindspersoon noodzakelijk.

Toezegging onder voorbehoud

Een toezegging is altijd 'onder voorbehoud'. De belangrijkste reden dat een bewindspersoon, soms op het laatste moment, moet afzeggen is dat hij of zij naar de Tweede Kamer moet voor overleg. De volksvertegenwoordiging gaat altijd voor. Om die reden maakt een uitnodiging voor dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur weinig kans. Dan is er een vast 'vragenuurtje' in de Tweede Kamer waarvoor alle bewindslieden in principe beschikbaar moeten zijn.

Ook vrijdag is een moeilijke dag. Op vrijdag is de minister altijd bij de vergadering van de Ministerraad. Deze vergadering duurt in principe de hele dag. De staatssecretaris is daar soms ook bij, afhankelijk van de onderwerpen op de agenda.

Uitnodiging versturen

U kunt uw uitnodiging versturen door het webformulier in te vullen of u kunt een brief richten aan de bewindspersoon en sturen naar:

De minister van Economische Zaken

Bureau speeches en uitnodigingen

Postbus 20401

2500 EK Den Haag