CV minister Bruins

Bruno Bruins
Minister voor Medische Zorg en Sport

Personalia

Voornaam (roepnaam): Bruno Johannes (Bruno)
Geboorteplaats en -datum: Arnhem, 10 juli 1963
Woonplaats: Den Haag
Burgerlijke staat: gehuwd, drie zonen

Opleiding

1975-1981: Atheneum
1981-1988: Nederlands Recht, Rijks Universiteit van Groningen
1988-1990: Bestuurskunde, Rijks Universiteit van Groningen

Loopbaan

Mr. Drs. (Bruno) Bruins begint zijn carrière in 1990 als adjunct directiesecretaris bij OV-streekvervoerbedrijf Westnederland. Daarna wordt hij adviseur van de wethouder Verkeer en Vervoer te Den Haag. Vervolgens vervult hij meerdere functies bij HTM, waaronder die van manager  Personeel en Organisatie, tot hij in 2000 aantreedt als wethouder Verkeer en Vervoer en Ruimtelijke Ordening en locoburgemeester in Den Haag.

Bruins treedt in 2006 toe tot het kabinet-Balkenende III als staatssecretaris voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarna is hij achtereenvolgens waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Randstad Gezant namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2008 keert hij terug in het bedrijfsleven, als lid van de Raad van Bestuur van ConnexxioN. Die functie vervult hij tot 2012. Daarna is Bruins voorzitter van de Raad van Bestuur bij het UWV.

Op 26 oktober 2017 is hij benoemd tot minister voor Medische Zorg in het kabinet-Rutte III.

Partijpolitieke functies en nevenfuncties

Bruno Bruins was onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de NPO en is lid geweest van de Raad van Toezicht van de stichting Lezen & Schrijven.