CV minister Schouten

Carola Schouten (ChristenUnie)
Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, viceminister-president

Personalia

Voornaam (roepnaam): Cornelia Johanna (Carola)
Geboorteplaats en -datum: Den Bosch, 6 oktober 1977
Woonplaats: Rotterdam
Burgerlijke staat: ongehuwd, 1 zoon

Opleiding

1989 - 1995: VWO, Altena College Sleeuwijk
2000: Business Administration, Universiteit van Tel Aviv
1995 - 2006: Bedrijfskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam  

Loopbaan

Drs. C.J. (Carola) Schouten begint haar loopbaan in 2000 bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar ze onder meer beleidsmedewerker werk en inkomen is.

Eind 2006 wordt Schouten beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Ze werkt er als coördinator beleid en senior beleidsmedewerker financiën en sociale zaken.

Op 18 mei 2011 wordt Carola Schouten Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Zij houdt zich in de Tweede Kamer onder meer bezig met  financieel-economische aangelegenheden, sociale zaken, werkgelegenheid en pensioenen, hoger onderwijs en wonen.

Op 26 oktober 2017 is Carola Schouten benoemd tot minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tevens viceminister-president van het kabinet-Rutte III.

Partijpolitieke functies en nevenfuncties

Carola Schouten was voor de ChristenUnie lid van de commissie verkiezingsprogramma bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. Zij richtte het Ondernemersnetwerk binnen de partij op en was daar ook lid van. Carola Schouten was lid Raad van Toezicht van Mission Aviation Fellowship (MAF) en van de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad. Daarnaast was zij lid van bestuur Stichting Gabriël Financiële Bescherming en van de Raad van Advies Stichting Elah. Samen met fractievoorzitter Segers onderhandelde zij namens de ChristenUnie over het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III.