CV

Jeanine Hennis-Plasschaert
Minister van Defensie

Personalia

Voornaam (roepnaam): Jeanine Antoinette (Jeanine)
Geboorteplaats en -datum: Heerlen, 7 april 1973
Woonplaats: Nederhorst den Berg
Burgerlijke staat: gehuwd, een zoon

Opleiding

VWO Sint Antoniuscollege, Gouda
ESA, Utrecht

Loopbaan

Jeanine Hennis gaat in 1995 na haar studie werken bij het directoraat-generaal Uitbreiding van de Europese Commissie in Brussel. Van 1998 tot 2000 wordt ze door de  Europese Commissie uitgezonden naar Riga (Letland).

Van 2000 tot 2002 is ze consultant bij KPMG in Amstelveen, en tot 2004 werkt ze als politiek assistent van het College van B&W in Amsterdam.

Van 2004 tot 2010 is mevrouw Hennis voor de VVD lid van het Europees Parlement. Ze is onder meer lid van de commissie vervoer en toerisme en de commissie burgerlijke vrijheden, binnenlandse zaken en justitie.

Op 17 juni 2010 wordt Jeanine Hennis lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Ze houdt zich hier onder meer bezig met veiligheid, politie, gelijke behandeling en rampen- en crisisbestrijding.

Mevrouw J.A. Hennis-Plasschaert is op 5 november 2012 benoemd tot minister van Defensie  in het kabinet-Rutte-Asscher.

Partijpolitieke functies en nevenfuncties

Jeanine Hennis was lid van het dagelijks bestuur van de VVD Bestuurdersvereniging. Ook was ze lid van het Comité van Aanbeveling VrouwenPower, ambassadeur van de Vereniging Hulp voor Hulpverleners en lid van de raad van advies van de stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht.  

Verantwoordelijk